Τα Φυτώρια Δαμασιώτη επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του Αγροτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon

voskossite2019
Το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στο Τυροκομείο του Συνεταιρισμού Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου
12 Ιουνίου 2019
kefalotyri_site2019
Παραγωγή Κεφαλοτυριού στο τυροκομείο του Αγροτικού Ι.ΙΕΚ Open Mellon
18 Ιουνίου 2019

Τα Φυτώρια Δαμασιώτη επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του Αγροτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon

fytwria_damasiwth

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Δενδροκομίας & Εναλλακτικών Δενδρωδών Καλλιεργειών», είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Φυτώρια Δαμασιώτη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολλαπλασιασμός Καρποφόρων Δένδρων» που διδάσκονται.

Συνοδευόμενοι από τους γεωπόνους εκπαιδευτές τους Δρ. Παπανικολάου Χρήστο και Παναγούλη Χρήστο, οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα:

  • να ενημερωθούν για το Πολλαπλασιαστικό Υλικό το οποίο εμπορεύεται το Φυτώριο έτοιμο προς πώληση και τον τρόπο διαχείρισής του.
  • να γνωρίσουν την τεχνική Ριζοβολίας μοσχευμάτων ελιάς την οποία εφαρμόζει το Φυτώριο.
  • να αναγνωρίσουν τις ιδιότητες των Υποκείμενα Πολλαπλασιαστικού Υλικού, καθώς επίσης,
  • να ενημερωθούν για αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια δενδρωδών καλλιεργειών όπως: Συγκομιστική μηχανή για γραμμική φύτευση ελιάς, Κλαδευτικά μηχανήματα μονού δίσκου κλπ.

Τα Φυτώρια Γεώργιου και Ελευθέριου Δαμασιώτη μετρούν 44 χρόνια εμπειρίας σε ότι αφορά των τομέα δενδρυλλίων, ενώ ειδικεύονται στις φυτείες Ελιάς και Καρυδιάς. Η έκταση των φυτωρίων φτάνει στα 100 στρέμματα εκ΄των οποίων τα 5 στρέμματα αποτελούν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Όλα τα φυτά είναι πιστοποιημένα από την διεύθυνση γεωργίας και δασών, όπως επίσης τα χώματα είναι εγκεκριμένα από το χημείο του κράτους.

Το Αγροτικό Ι.Ι.Ε.Κ Open Mellon στοχεύει στη εξειδίκευση των σπουδαστών και σπουδαστριών του και φροντίζει να τους εξοικειώνει με τους μελλοντικούς επαγγελματικούς τους χώρους εργασίας.

Επικοινωνήστε σήμερα 2410551320 ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Δενδροκομίας & Εναλλακτικών Δενδρωδών Καλλιεργειών», που υλοποιεί το Αγροτικό ΙΕΚ Open Μellon