Γιατί να σπουδάσω Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών σε ΙΕΚ;

georgika_mixanimata
Τεχνικός Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων. Ένα επάγγελμα με παρελθόν αλλά και μέλλον!
18 Ιουλίου 2017
arthro_dendrokomia
Σπουδές Δενδροκομίας. Η καλύτερη επιλογή εκπαίδευσης για γεωπονικές σπουδές σε ΙΕΚ
24 Ιουλίου 2017

Γιατί να σπουδάσω Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών σε ΙΕΚ;

arthro_texnologia_trofimwn

Τα τρόφιμα και τα ποτά αποτελούν μέρος ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου κλάδου για την χώρα μας. Ο Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών στις μέρες μας, αποτελεί μια ειδικότητα που ακολουθεί μια συνεχώς ανοδική πορεία και δείχνει ότι αυτός ο κλάδος μπορεί να τους εξασφαλίσει μια γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση στο κοντινό μέλλον. Ένας Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και την διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Διαβάζοντας τη λίστα των ειδικοτήτων για τα Ι.Ε.Κ. και ειδικότερα για την ειδικότητα Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών ΙΕΚ αμέσως δημιουργούνται οι ερωτήσεις:

α. γιατί να διαλέξω αυτή την ειδικότητα και
β. πού θα μπορέσω βρω δουλειά ως Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών;

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η ειδικότητα ασχολείται με τη συνολική παρακολούθηση και τον τελικό έλεγχο τόσο των πρώτων υλών, όσο και των ήδη επεξεργασμένων προϊόντων. Ο Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών ασχολείται με την επεξεργασία, τη μεταποίηση και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ώστε να φτάσει στον καταναλωτή ένα υγιές και ασφαλές προϊόν. Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση εδώ είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ειδικότητας, καθώς υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στις οποίες μπορούν να ασχοληθούν οι απόφοιτοι/ες μετά την αποφοίτησή τους.

Κάποιος/α νέος/α μπορεί να εργαστεί σε:

  • Βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών,
  • Εταιρείες προετοιμασίας και διακίνησης ετοίμων φαγητών
  • Εταιρείες που παράγουν και διακινούν βοηθητικές ύλες και τεχνολογικό εξοπλισμό βιομηχανιών τροφίμων
  • Εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων και ποτών
  • Δημόσιους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον έλεγχο των τροφίμων
  • Φορείς πιστοποίησης, ως επιθεωρητές συστημάτων ποιότητας τροφίμων και ποτών

Οι σπουδές ως Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών αποτελούν μια καλή επιλογή για σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Το πρώτο Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon με έδρα τη Λάρισα, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και ειδικό εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων και ποτών και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για σπουδές στην ειδικότητα Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών.

Επωφεληθείτε από τις σημαντικές εκπτώσεις προεγγραφών που ισχύουν αυτή την περίοδο. Τηλεφωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή στο info@iekopenmellon.gr ή πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα http://www.iekopenmellon.gr