Ημερίδα για τα «Σχέδια Βελτίωσης» στην Αγροτική Σχολή Open Mellon

terra_site
Επίσκεψη των σπουδαστών της Αγροτικής Σχολής Open Mellon στην Terra Α.Ε.
13 Νοεμβρίου 2017
ektheseis_krasiou_sdroulias
Σεμινάριο «Εκθέσεις και Διαγωνισμοί κρασιού»
30 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα για τα «Σχέδια Βελτίωσης» στην Αγροτική Σχολή Open Mellon

Sxedia_Veltiwshs_site

Μια πολύ ενδιαφέρουσα Ενημερωτική Ημερίδα για τα Σχέδια Βελτίωσης 2017 πραγματοποιήθηκε για τους σπουδαστές/τριες του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με εισηγητές τους μελετητές-γεωπόνους κα. Γεωργία Μοσχοβίδη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Τα Γεωπονικά» και μέλος του ΔΣ Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας και τον συνεργάτη της κο Χρήστο Παναγούλη, Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.) και επίσης μέλος του ΔΣ Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.

Οι εισηγητές ενημέρωσαν τους σπουδαστές για τις βασικές αρχές του προγράμματος που αφορά στη Δράση 4.1.1 & 4.1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στους τομείς δράσης που καλύπτει το μέτρο, παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές δυνατότητες για τον πρωτογενή τομέα, το είδος και το ύψος των επιλέξιμων δαπανών αλλά και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Παράλληλα, ανέλυσαν και άλλες Δράσεις του ΠΑΑ που θα προσφέρουν ευκαιρίες χρηματοδότησης όπως η ενίσχυση για τις Ομάδες Παραγωγών (Μέτρο 9) καθώς και η Μεταποίηση για επαγγελματίες αγρότες μέσω Leader.

Τα ερωτήματα των σπουδαστών και σπουδαστριών, επικεντρώθηκαν στα ποσοστά επιδοτήσεων και τις προϋποθέσεις για ένταξη στα Σχεδία Βελτίωσης, στα χρονοδιαγράμματα προκήρυξης νέων Μέτρων και Δράσεων, το νέο σύστημα συνταγογράφησης και το Σύστημα Παροχής Συμβουλών στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις.

Η Αγροτική Σχολή Open Mellon μέσω του πρώτου Αγροτικού Ι.ΙΕΚ στην Ελλάδα, προωθεί μια σύγχρονη αντίληψη της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Προσφέρει στήριξη στους σπουδαστές και αποφοίτους για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης και την ανάπτυξη αυτής μέσα από εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του ΙΕΚ Open Mellon http://www.iekopenmellon.gr, ή στις εγκαταστάσεις της Αγροτικής Σχολής επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73, στη Λάρισα, τηλ. 2410 551320