Οι Αμπελουργοί της Αγροτικής Σχολής Open Mellon στο παλαιότερο αποστακτήριο ΟΥΖΟΥ του κόσμου

smarakis_site
Η Αγροτική Σχολή Open Mellon πρωταγωνιστεί στην «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη Γεωργία»
26 Οκτωβρίου 2017
krasi1_site
Τα δικά τους κρασιά παράγουν και φέτος οι «Αμπελουργοί-Οινολόγοι»
3 Νοεμβρίου 2017

Οι Αμπελουργοί της Αγροτικής Σχολής Open Mellon στο παλαιότερο αποστακτήριο ΟΥΖΟΥ του κόσμου

dav

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon με αφορμή την έναρξη της περιόδου απόσταξης, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας “ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ” στον Τύρναβο.

Η οικογένεια Κατσάρου παράγει Ούζο για 150 χρόνια, χρησιμοποιώντας την πείρα τεσσάρων γενεών και μια παράδοση που μεταφέρεται μυστική από γενεά σε γενεά. Είναι το παλιότερο αποστακτήριο ούζου της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου, αφού εκεί γεννήθηκε το Ούζο, αυτό το εθνικό πλέον προϊόν, από τον πρωτοπόρο Νικόλαο Κατσάρο, το 1865.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 6.000m2, εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μέσα που παντρεύουν την παράδοση με την τεχνολογία, αποστακτήρια και δεξαμενές τελευταίας τεχνολογίας, αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης και παραγωγής με δυναμικότητα 2.000 φιαλών την ώρα, στις οποίες ξεναγήθηκαν οι σπουδαστές από το προσωπικό της εταιρείας.

Η κ. Γεωργία Ντόκου, ενημέρωσε τους σπουδαστές για την σχετική νομοθεσία γύρω από τα αποστάγματα και παρουσίασε διεξοδικά την διαδικασία παρασκευής του ούζου, του τσίπουρου χωρίς γλυκάνισου και του τσίπουρου με γλυκάνισο, των λικέρ και της «ναυαρχίδας» της εταιρείας παλαιωμένου τσίπουρου, από την πρώτη ύλη έως την συσκευασία.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας και ευχαριστούν το προσωπικό για την θερμή φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη κ. Νικόλαο Κατσάρο, ο οποίος μοιράστηκε με τους σπουδαστές την επιχειρηματική του εμπειρία δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για την εμπορική διάθεση των προϊόντων σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, τη συμμετοχή σε εκθέσεις και σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Επίσημη ιστοσελίδα της “ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ”: http://www.katsarosdistillery.gr/