Παραγωγή Κεφαλοτυριού στο τυροκομείο του Αγροτικού Ι.ΙΕΚ Open Mellon

fytwria_damasiwth
Τα Φυτώρια Δαμασιώτη επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του Αγροτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon
14 Ιουνίου 2019
kiryianni2019
Το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στο Κτήμα Κυρ Γιάννη
21 Ιουνίου 2019

Παραγωγή Κεφαλοτυριού στο τυροκομείο του Αγροτικού Ι.ΙΕΚ Open Mellon

kefalotyri_site2019

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του δευτέρου έτους της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» στα πλαίσια του μαθήματος «Τυροκομία ΙΙ», προχώρησαν σε τυροκόμηση του σκληρού τυριού Κεφαλοτύρι από πρόβειο Γάλα στο ιδιόκτητο τυροκομείο του Αγροτικού Ι.Ι.Ε.Κ Open Mellon.

Με την επίβλεψη του εκπαιδευτή τους, κου Μάριου Ευαγγέλου πραγματοποίησαν στην πράξη όλη την απαιτούμενη διαδικασία για την παραγωγή Κεφαλοτυριού:

  • Παραλαβή – παστερίωση – πήξη γάλακτος,
  • Κοπή – αναθέρμανση και τοποθέτηση του τυριού σε ειδικά καλούπια.
  • Πιέσεις στο καλούπι, αλατίσματα και παρακολούθηση της ωρίμανσης.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την δυνατότητα να αναλύσουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις τεχνολογικές παραμέτρους με παράλληλη αναφορά σε όλα τα πιθανά σφάλματα και πως θα είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσουν.

Το Ι.ΙΕΚ Open Mellon, το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Ετοιμάζει τους σπουδαστές και σπουδάστριες του προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμα που σπουδάζουν.

Επικοινωνήστε με το Αγροτικό Ι.Ι.Ε.Κ Open Mellon στο 2410551220 και στην ιστοσελίδα μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας –Τυροκόμος».