Σεμινάριο «Εκθέσεις και Διαγωνισμοί κρασιού»

Sxedia_Veltiwshs_site
Ημερίδα για τα «Σχέδια Βελτίωσης» στην Αγροτική Σχολή Open Mellon
15 Νοεμβρίου 2017
arthro
Ποιες είναι οι προοπτικές του αγροτροφικού τομέα στην Ελλάδα;
13 Δεκεμβρίου 2017

Σεμινάριο «Εκθέσεις και Διαγωνισμοί κρασιού»

ektheseis_krasiou_sdroulias

Την πολυετή εμπειρία του ως κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Κρασιού και τα μυστικά για μια επιτυχημένη παρουσία σε Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών μοιράστηκε με τους σπουδαστές τις ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» ο γνωστός δημοσιογράφος Θοδωρής Σδρούλιας, σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αγροτικής Σχολής Open Mellon.

Ο κ. Σδρούλιας, Αρχιτέκτονας – Δημοσιογράφος, είναι γευσιγνώστης κρασιού με πολλές συμμετοχές ως κριτής σε διεθνείς και παγκόσμιους διαγωνισμούς και Πρεσβευτής του δικτύου των Ευρωπαϊκών βιολογικών πόλεων και των πόλεων του κρασιού για την Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί με την δημοσιογραφική του ιδιότητα με το κρασί και την οινική παράδοση για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει διδάξει για πάνω από 14 χρόνια σε πανεπιστήμια, σχολεία και ιδρύματα τις θεματικές ενότητες που αφορούν την αγροτική ζωή, την αρχιτεκτονική σκέψη και τη συνεχή αναζήτηση στις ρίζες μας.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε η διαδικασία συμμετοχής σε Εκθέσεις και Διαγωνισμούς κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις και τα μυστικά για μια επιτυχημένη παρουσία και συζητήθηκαν οι δυνατότητες να μεταφραστεί η συμμετοχή σε υπεραξία για το προϊόν.

Τέλος, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες μυήθηκαν στην τεχνική της γευσιγνωσίας του κρασιού και προσομοίωσαν τον ρόλο του κριτή σε Διεθνή Διαγωνισμό, δοκιμάζοντας αλλά και βαθμολογώντας με βάση τα Διεθνή πρωτόκολλα αξιολόγησης διάφορα κρασιά από τα οινοποιεία των συμφοιτητών τους Κωνσταντίνου Μηνά και Βιταλίνα Λιάκου, τους οποίους και ευχαριστούν θερμά για την χορηγία.

Στο Αγροτικό Ι.ΙΕΚ Open Mellon στη Λάρισα σπουδάζεις επάγγελμα. Εκπαιδεύεσαι σε πραγματικές συνθήκες και προετοιμάζεσαι για μια σίγουρη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Επικοινώνησε σήμερα για σπουδές στην ειδικότητα «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας» στο 2410551320 ή στο info@iekopenmellon.gr, www.iekopenmellon.gr