Τα δικά τους κρασιά παράγουν και φέτος οι «Αμπελουργοί-Οινολόγοι»

dav
Οι Αμπελουργοί της Αγροτικής Σχολής Open Mellon στο παλαιότερο αποστακτήριο ΟΥΖΟΥ του κόσμου
1 Νοεμβρίου 2017
terra_site
Επίσκεψη των σπουδαστών της Αγροτικής Σχολής Open Mellon στην Terra Α.Ε.
13 Νοεμβρίου 2017

Τα δικά τους κρασιά παράγουν και φέτος οι «Αμπελουργοί-Οινολόγοι»

krasi1_site

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon ολοκλήρωσαν και φέτος την πρώτη φάση παραγωγής των δικών τους κρασιών.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους κ. Καραθάνου, κ. Πουλτσίδη και κ. Χαρισμανίδη, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις μεθοδολογίες παρασκευής και ελέγχου οινικών προϊόντων που διδάσκονται κατά τη διάρκεια του εξάμηνου στην αίθουσα και στο εργαστήριο.

Ειδικότερα, οι σπουδαστές:

  • πραγματοποίησαν διαλογή σταφυλιών των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Μοσχάτο Τυρνάβου και Syrah,
  • διενήργησαν τους απαραίτητους οργανοληπτικούς και ποιοτικούς ελέγχους,
  • ολοκλήρωσαν τον αποραγισμό και το σπάσιμο των σταφυλών,
  • διενήργησαν εργαστηριακές μετρήσεις στο γλεύκος,
  • εμβολίασαν με εξειδικευμένα στελέχη ζύμης και
  • παρακολουθούν καθημερινά την πορεία της αλκοολικής ζύμωσης.

Το προσωπικό της Σχολής και οι συμφοιτητές τους, εύχονται καλή επιτυχία στους «Αμπελουργούς-Οινολόγους» και θα περιμένουν με αγωνία να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους.
Το Ι.ΙΕΚ Open Mellon το πρώτο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Ετοιμάζει τους σπουδαστές και σπουδάστριες του προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμα που σπουδάζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ειδικότητα «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας», επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410 551320, ή στο info@iekopenmellon.gr.