Την βιομηχανία ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon

site_minas
Στο Οινοποιείο του κ. Αθανάσιου Μηνά οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ
5 Απριλίου 2017
timiou_prodromou_site
Επίσκεψη των Σπουδαστών του ΙΕΚ Open Mellon στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής
9 Μαΐου 2017

Την βιομηχανία ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon

melissa_site

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου τροφίμων και Ποτών», είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στη βιομηχανία τροφίμων και ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία και Έλεγχος προϊόντων Ζύμης» το οποίο και διδάσκονται στο Δ’ Εξάμηνο των σπουδών τους.

Οι σπουδαστές συνοδευόταν από την εκπαιδεύτρια τους κα Αλωνεύτη Ευριδίκη η οποία είναι στέλεχος του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου στην βιομηχανία ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, και ξεναγήθηκαν σε όλους του χώρους της βιομηχανίας προκειμένου να δουν σε πραγματικές συνθήκες, θέματα που διδάσκονται κατά τη διάρκεια της θεωρίας όπως την επεξεργασία – άλεση του σιταριού, τη διαδικασία παραγωγής των ζυμαρικών και τον ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Η εταιρία ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ ιδρύθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές της ειδικότητας «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου τροφίμων και Ποτών» που υλοποιεί το ΙΕΚ Open Mellon, το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει αποκλειστικά σπουδές στον Αγροδιατροφικό τομέα, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2410 551320.