Το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στο Τυροκομείο του Συνεταιρισμού Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου

emfialwsh_site
Ολοκλήρωση πειραματικής διαδικασίας Οινοποίησης και Εμφιάλωση
3 Ιουνίου 2019
fytwria_damasiwth
Τα Φυτώρια Δαμασιώτη επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του Αγροτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon
14 Ιουνίου 2019

Το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon στο Τυροκομείο του Συνεταιρισμού Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου

voskossite2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου του Συνεταιρισμού Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου, πραγματοποίησαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon.

Στόχος της επίσκεψης ήταν, η εξοικείωση των σπουδαστών με την παραγωγή του Κεφαλοτυριού σε κλίμακα παραγωγικού τυροκομείου, δεδομένου ότι προηγήθηκαν πειραματικές τυροκομήσεις σκληρών τυριών στο compact τυροκομείο που διαθέτει το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon. Επιπρόσθετα οι σπουδαστές και σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό παραγωγής του τυροκομείου, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής του.

O Συνεταιρισμός Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου, εξειδικεύεται στην παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων. Ιδρύθηκε το 2007 από μία ομάδα νέων ανθρώπων με κύρια ασχολία την κτηνοτροφία και εδρεύει στο Λιβάδι Ολύμπου μία περιοχή που φιλοξενεί 60.000 γιδοπρόβατα.

Το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon ευχαριστεί για την φιλοξενία και την διάθεση να επιλύσει απορίες των σπουδαστών όλο το προσωπικό του τυροκομείου, καθώς και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κο Τάσο Αντωνίου ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια ανάπτυξης της αγροτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της ιστοσελίδας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος», που λειτουργεί το Αγροτικό Ι.Ι.ΕΚ Open Mellon.