Πως κρατάμε φρέσκο το τυρί μας

Untitled-1
Στη Λάρισα το Σάββατο το 1st Thessaly Wine Festival
21 Μαρτίου 2018
oikogiorti
3η Οικογιορτή Λάρισας!
27 Απριλίου 2018

Πως κρατάμε φρέσκο το τυρί μας

turibackground

Πως κρατάμε φρέσκο το τυρί μας

Πολλοί από εμάς αγοράζουμε πολλά διάφορα είδη τυριών αλλά και ποσότητες που είναι παραπάνω από αυτές που θέλουμε. Κανονικά δεν θα  πρέπει να αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες τυριού, γιατί όσο περισσότερο χρονικό διάστημα το έχουμε τόσο ποιο επιβλαβές γίνεται για την υγεία μας αλλά και για την γεύση του.
Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικά tips για να αποθηκεύσετε το τυρί σας.

123

 «Βγάλτε το τυρί από το πλαστικό περιτύλιγμα»

Τα τυριά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση μιας και είναι πολύ ευαίσθητα. Όταν το τυρί είναι τυλιγμένο με το πλαστικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να προσλάβει οξυγόνο με αποτέλεσμα να αφήνει μια γεύση περίεργη και ενδεχομένως να γίνεται εστία βακτηρίων. Παράλληλα είναι δυνατόν το τυρί σας να πάρει την γεύση πλαστικού έχοντας το στην πλαστική συσκευασία. Για τον λόγο αυτό όταν ανοίγουμε τα τυριά μας θα πρέπει να τα αποθηκεύουμε σε δοχεία ή να τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Ισχύει και για τα τυριά σε φέτες, τα οποία διατηρούνται καλύτερα μέσα σε γυάλινα τάπερ.

«Συντήρηση»

Τα τυριά συντηρούνται σε θερμοκρασία 2 έως 4 βαθμούς στο ψυγείο καθώς και έως την ημερομηνία λήξεως αρκεί να μην έχει ανοιχτεί

«Δεν καταναλώνουμε»

depositphotos_30139363-stock-photo-slices-of-rotten-mouldy-cheese

Τα τυριά που έχουνε μυρίσει ή κιτρινίσει απαγορεύονται να καταναλωθούν για λόγους υγείας.

«Διατήρηση»

 

Πολλές φορές κόβουμε το τυρί το οποίο θέλουμε να τρίψουμε,  με αποτέλεσμα να μην διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι΄αυτό δεν πρέπει να κόβουμε το τυρί μας.

Το τριμμένο τυρί μπορείτε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κατανάλωσης.

«Ξαλμύρισμα»

567

Με νερό και γάλα(για περισσότερη διάρκεια) μπορείτε να ξαλμυρίσετε τα αλμυρά λευκά τυριά. Όσο αφορά την φέτα για την καλύτερη διατήρηση της φτιάξτε «άλμη» μόνοι σας.
Εάν δεν γνωρίζετε πως, τότε ακολουθείστε τα βήματα παρακάτω:

1ο βήμα: Βράζουμε 80 γραμμάρια αλάτι μαζί με 1 λίτρο νερό.

2ο βήμα: Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο μας.

3ο βήμα: Όταν φτάσει 2-4 βαθμούς Κελσίου τότε αποθηκεύουμε την φέτα μας.

Εάν είστε λάτρεις των τυριών και θέλετε να μάθετε πολλά περισσότερα τότε ελάτε στην Open Mellon SA και γίνεται «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» ή πάρτε μέρος σε ένα από τα σεμινάρια μας με θέμα: Φτιάχνω τα δικά μου γαλακτοκομικά προϊόντα ή Μαθαίνω να φτιάχνω το δικό μου τυρί