6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για το κρασί

κρασί
Γευστική δοκιμή και εκτίμηση κρασιού !!!
27 Φεβρουαρίου 2018
Untitled-1
Στη Λάρισα το Σάββατο το 1st Thessaly Wine Festival
21 Μαρτίου 2018

6 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς για το κρασί

κρασί

Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω μερικά πράγματα για το πώς να πίνουμε ένα κρασί. Πολλοί όμως όπως θα δείτε παρακάτω ίσως να αναθεωρήσετε αυτά που κάνατε και ξέρατε!
Πάμε να δούμε τα 6 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε!

1) Δεν βάζουμε ποτέ παγάκια !
ImageHandler

Ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε παγάκια στο κρασί μας.. αυτό γιατί  τα παγάκια εκτός από το να ρίχνουν τη θερμοκρασία του, αραιώνουν το κρασί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αυθεντικότητα στην γεύση του. Το λευκό κρασί πίνεται δροσερό, καλύτερα όμως είναι να το βάλετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά να πιάσει την σωστή του θερμοκρασία.

2) Δεν χρησιμοποιούμε ποτήρι κατευθείαν από το πλυντήριο πιάτων !

openmellon krasi

Εάν το ποτήρι όπου θα σερβίρεις το κρασί είναι έστω και ελάχιστα ζεστό, θα καταστραφεί η αίσθηση από την πρώτη γουλιά του κρασιού, κάτι που ένας “γνώστης” δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του! Στην περίπτωση αυτή εάν το πλυντήριο έχει τελειώσει και δεν ξέρετε τι να κάνετε, άφησε το ποτήρι για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το νερό της βρύσης για να κρυώσει.

3) Δεν πίνουμε το κόκκινο κρασί ζεστό !

red

Το ότι δεν πρέπει να είναι παγωμένο δεν σημαίνει ότι το σερβίρουμε ζεστό -γιατί τότε οι τανίνες του είναι πιο έντονες, κάτι που το κάνει λιγότερο ευχάριστο στη γεύση. Για να έχει την ιδανική θερμοκρασία, άφησέ το για 5 λεπτά στο ψυγείο.

4) Κι όμως, η σαμπάνια δεν πίνεται σε ψηλό, λεπτό ποτήρι

sampania

Τα ποτήρια αυτά που βλέπεις στις σαπουνόπερες σχεδιάστηκαν ώστε να φυλακίζουν τις φυσαλίδες του αέρα για αισθητικούς λόγους. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον αέρα φυλακίζουν και τα αρώματα της σαμπάνιας κι έτσι δεν μπορείς να απολαύσεις ολοκληρωμένη τη γεύση της σε κάθε γουλιά. Είναι προτιμότερο να τη σερβίρεις στο ποτήρι του λευκού κρασιού.

5) Πάντα φυλάμε τα κρασιά σε μέρος όπου δεν τα βλέπει ο ήλιος

krasi hlios

Αν ακουμπήσεις το μπουκάλι στον πάγκο της κουζίνας, το φως της ημέρας θα αλλάξει εντελώς τη γεύση του που θα γίνει λιγότερο “φρέσκια” και περισσότερο “συμπυκνωμένη”.

6)Αν το άνοιξες πριν 4 μέρες (και δεν το έχεις πιει ακόμα) καλύτερα να μην το καταναλώσεις!

krasi meres

Μπορείς να κλείσεις με το φελλό ένα ήδη ανοιγμένο μπουκάλι και να απολαύσεις το υπόλοιπο το επόμενο βράδυ… άντε, το μεθεπόμενο. Εάν όμως έχουν περάσει 4 ή περισσότερες μέρες από το άνοιγμά του,τότε θα δείτε και εσείς οι ίδιοι ότι δεν θα σας αρέσει τόσο η γεύση όσο και η υφή του.