Όλοι γνωρίζουμε πάνω κάτω μερικά πράγματα για το πώς να πίνουμε ένα κρασί. Πολλοί όμως όπως θα δείτε παρακάτω ίσως να αναθεωρήσετε αυτά που κάνατε και ξέρατε!
Πάμε να δούμε τα 6 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε!
1) Δεν βάζουμε ποτέ παγάκια !
Ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε παγάκια στο κρασί μας.. αυτό γιατί τα παγάκια εκτός από το να ρίχνουν τη θερμοκρασία του, αραιώνουν το κρασί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αυθεντικότητα στην γεύση του. Το λευκό κρασί πίνεται δροσερό, καλύτερα όμως είναι να το βάλετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά να πιάσει την σωστή του θερμοκρασία.
2) Δεν χρησιμοποιούμε ποτήρι κατευθείαν από το πλυντήριο πιάτων !
Εάν το ποτήρι όπου θα σερβίρεις το κρασί είναι έστω και ελάχιστα ζεστό, θα καταστραφεί η αίσθηση από την πρώτη γουλιά του κρασιού, κάτι που ένας “γνώστης” δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του! Στην περίπτωση αυτή εάν το πλυντήριο έχει τελειώσει και δεν ξέρετε τι να κάνετε, άφησε το ποτήρι για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το νερό της βρύσης για να κρυώσει.
3) Δεν πίνουμε το κόκκινο κρασί ζεστό !
Το ότι δεν πρέπει να είναι παγωμένο δεν σημαίνει ότι το σερβίρουμε ζεστό -γιατί τότε οι τανίνες του είναι πιο έντονες, κάτι που το κάνει λιγότερο ευχάριστο στη γεύση. Για να έχει την ιδανική θερμοκρασία, άφησέ το για 5 λεπτά στο ψυγείο.
4) Κι όμως, η σαμπάνια δεν πίνεται σε ψηλό, λεπτό ποτήρι
Τα ποτήρια αυτά που βλέπεις στις σαπουνόπερες σχεδιάστηκαν ώστε να φυλακίζουν τις φυσαλίδες του αέρα για αισθητικούς λόγους. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τον αέρα φυλακίζουν και τα αρώματα της σαμπάνιας κι έτσι δεν μπορείς να απολαύσεις ολοκληρωμένη τη γεύση της σε κάθε γουλιά. Είναι προτιμότερο να τη σερβίρεις στο ποτήρι του λευκού κρασιού.
5) Πάντα φυλάμε τα κρασιά σε μέρος όπου δεν τα βλέπει ο ήλιος
Αν ακουμπήσεις το μπουκάλι στον πάγκο της κουζίνας, το φως της ημέρας θα αλλάξει εντελώς τη γεύση του που θα γίνει λιγότερο “φρέσκια” και περισσότερο “συμπυκνωμένη”.
6)Αν το άνοιξες πριν 4 μέρες (και δεν το έχεις πιει ακόμα) καλύτερα να μην το καταναλώσεις!
Μπορείς να κλείσεις με το φελλό ένα ήδη ανοιγμένο μπουκάλι και να απολαύσεις το υπόλοιπο το επόμενο βράδυ… άντε, το μεθεπόμενο. Εάν όμως έχουν περάσει 4 ή περισσότερες μέρες από το άνοιγμά του,τότε θα δείτε και εσείς οι ίδιοι ότι δεν θα σας αρέσει τόσο η γεύση όσο και η υφή του.