Ανοιχτη Εκδηλωση στο Πλαισιο της 8ης Παγκοσμιας Εβδομαδας Επιχειρηματικοτητας

ekdil-6
Eπισκεψη στο Εργαστηριο Μηχανικης τροφιμων&Βιοσυστηματων
13 Νοεμβρίου 2015
ekdil-4
Το ΙΕΚ Open Mellon επισκεπτεται την «Οινοποιια Ντουγκος»
6 Δεκεμβρίου 2015

Ανοιχτη Εκδηλωση στο Πλαισιο της 8ης Παγκοσμιας Εβδομαδας Επιχειρηματικοτητας

ekdil-5

Ομιλητής θα είναι ο κος Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα εισήγησης: «Από το ερευνητικό εργαστήριο στο ράφι».

Ο κος Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘Food for life’ και επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που έχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα. Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και από την ΕΕ. Το 2013-2014 διετέλεσε αναπληρωτής Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η «Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας», είναι ο συνδυασμός και η επέκταση δύο επιτυχημένων πρωτοβουλιών: της «Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας» που ξεκίνησε στην Αγγλία το 2004 και αυτής στις Η.Π.Α. που υλοποιείται από το 2007. Ως παγκόσμιος θεσμός ξεκίνησε το 2008 με τη συμμετοχή εβδομήντα πέντε χωρών, ενώ σήμερα συμμετέχουν περισσότερες από 130 χώρες. Οικοδεσπότης για την Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου και λήγει στις 22 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποία έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες δράσεις σε όλον τον κόσμο, πολλές από τις οποίες θα υλοποιηθούν και στην Ελλάδα.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Open Mellon, Αλ. Παναγούλη 73, Λάρισα – τηλ. 2410551320.

  • ΩΡΑ: 18:00 μ.μ. 19:00 μ.μ.
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ι.Ι.Ε.Κ. Openmellon
    Αλ. Παναγούλη 73 – Λάρισα