Σε Εργαστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκπαιδεύτηκαν οι σπουδαστές μας

meletiou_site
Συνεργασία του IEK Open Mellon με τα «Φυτώρια Αμπέλου Νίκος Μελετίου»
9 Μαΐου 2016
frontides_site
Ανοιξιάτικες φροντίδες στον αμπελώνα της Open Mellon A.E.
26 Μαΐου 2016

Σε Εργαστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας εκπαιδεύτηκαν οι σπουδαστές μας

tei_ergasthrio_site

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν αξιοποιώντας τον εξοπλισμού που διαθέτει το Εργαστηρίο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, είχαν οι σπουδαστές της Ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» και «Στέλεχος τεχνολογίας και Ελέγχου τροφίμων και Ποτών»

Υπό την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας τους κας Βιβής Μπούκη, οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon και έχοντας στη διάθεση τους όλες τις απαραίτητες συσκευές μικροβιολογικού εργαστηρίου, εκπαιδεύτηκαν πάνω:

  • Στην καταμέτρηση ζυμών και μυκήτων, σε γιαούρτι που οι ίδιοι είχαν παρασκευάσει στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων τους.
  • Στην καταμέτρηση του σταφυλόκοκκου S. Aureus, ο έλεγχος του οποίου είναι απαίτηση της νομοθεσίας στα τυροκομικά προϊόντα.
  • Στον τρόπο χρήσης συσκευών μικροβιολογικού εργαστηρίου όπως ο Θάλαμος Νηματικής Ροής, το Stomacher, το Αυτόκαυστο κλπ.

Η ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας αφορά: Βιοτεχνολογία Τροφίμων και Μικροβιακές Ζυμώσεις, Έλεγχος Βιολογικών Διεργασιών, Μικροβιακή Φυσιολογία, Μικροβιολογία και Υγιεινή Τροφίμων, Τεχνολογία Παρεμποδιστών και Ήπιων Επεξεργασιων, Παραγωγή και Εφαρμογές βακτηριοσινών, φυσικών βιοδραστικών/αντιμικροβιακών ουσιών και χρήση «μικροοργανισμών-θηρευτών» στην Ασφάλεια και Συντήρηση Τροφίμων, Παραγωγή Φαρμακευτικών Μυκήτων-Μανιταριών, Προβιοτικά και Βιολειτουργικά Τρόφιμα.

Το ΙΕΚ Open Mellon, το πρώτο Αγροτικό ΙΕΚ στη χώρα, παρέχει όλα τα μέσα στους σπουδαστές και σπουδάστριες του προκειμένου να γίνει εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που αποκτούν στην πράξη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες στον Αγροδιατροφικό τομέα που παρέχει το ΙΕΚ Open Mellon μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.iekopenmellon.gr, στο τηλέφωνο 2410 551320, ή στις εγκαταστάσεις μας επί της οδού Αλ. Παναγούλη 73 στην Λάρισα.

  • ΩΡΑ: 09:00 π.μ. 14:00 μ.μ
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΤΕΙ Θεσσαλίας
    Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα