Οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγροτική έρευνα

an-9
Το «Κτήμα Ζαφειράκη» επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon
21 Απριλίου 2016
an-7
Πιστοποίηση της Open Mellon A.E. σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001
8 Μαΐου 2016

Οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγροτική έρευνα

an-8

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα αντικείμενα και τις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και των εργαστηρίων που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των εργασιών του.

Η θεματολογία της επίσκεψης περιλάμβανε τα προγράμματα σποροπαραγωγής, τα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα στις καινοτόμες τεχνολογίες και τα συστήματα καλλιέργειας, τις αναλύσεις εδαφών, φυτών, νερών και αποβλήτων και τα πειράματα που διεξάγονται στον αγρό.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του έργου του Ινστιτούτου στην αίθουσα συνεδριάσεων από τον ερευνητή Δρ. Μπαξεβάνο, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την κ. Κανάκη για τη διαδικασία σποροπαραγωγής ελληνικών ποικιλιών στο Εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Σπόρων. Ακολούθησε επίσκεψη και ενημέρωση από τους Δρ. Τζουβαλέκα και κα Γρυπάρη για τη λειτουργία του εργαστηρίου χημικών αναλύσεων εδάφους, νερού και φυτικών ιστών.

Τέλος οι σπουδαστές επισκέφθηκαν τους πειραματικούς αγρούς του Ινστιτούτου όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βιομηχανικά και κτηνοτροφικά φυτά που αποτελούν το ερευνητικό αντικείμενο του Ινστιτούτου και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές, τα ειδικά εδαφοβελτιωτικά χαρακτηριστικά και τις πειραματικές δομικές που αφορούν στα διάφορα είδη των πιο πάνω φυτών.

Το Ι.ΙΕΚ Open Mellon το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, παρακολουθώντας συνεχώς όλες τις εξελίξεις γύρω από την αγροτική έρευνα, προετοιμάζει τους σπουδαστές και σπουδάστριες του ώστε να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμα που σπουδάζουν.