Καλλιεργητικές φροντίδες στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του ΙΕΚ Open Mellon

timiou_prodromou_site
Επίσκεψη των Σπουδαστών του ΙΕΚ Open Mellon στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής
9 Μαΐου 2017
oinopoiia_poultsidi
Στην Οινοποιία Πουλτσίδη οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon
23 Μαΐου 2017

Καλλιεργητικές φροντίδες στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του ΙΕΚ Open Mellon

field_day_2017_site

Στις απαραίτητες φροντίδες του αμπελώνα της Αγροτικής Σχολής Open Mellon αφιέρωσαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας», την σημερινή τους ημέρα και στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής στην ειδικότητα.

Με την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Υποδιευθυντή του ΙΕΚ Open Mellon Δρ. Δημήτρη Μπεσλεμέ οι σπουδαστές και σπουδάστριες προχωρήσαν στις απαραίτητες περιποιήσεις για να βοηθηθούν τα νεαρά φυτά στην ανάπτυξή τους, όπως:

  • Βλαστολόγημα στο Αμπέλι
  • Πρόσδεση της νέας βλάστησης σε ατομικούς πασσάλους στήριξης
  • Τοποθέτηση δεύτερου σύρματος στους πασσάλους υποστήλωσης
  • Λίπανση Αμπελιού

Το Ι.ΙΕΚ Open Mellon το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που παρέχει σπουδές αποκλειστικά και μόνο στον Αγροδιατροφικό τομέα, κάνει πράξη την εφαρμοσμένη εκπαίδευση. Συνδυάζει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή στο μοναδικό στη Θεσσαλία Πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εφαρμόζουν τις νέες γνώσεις στην πράξη, από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Το Πρότυπο Αγρόκτημα της Αγροτικής Σχολής Open Mellon βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10’ από την Λάρισα, και αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο στην επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση των σπουδαστών μας, αλλά και όλων όσων επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Το αγρόκτημα αποτελείται από μια έκταση 20 στρεμμάτων διαμορφωμένη σε ευδιάκριτα υποτεμάχια στα οποία έχουν εγκατασταθεί: ο εκπαιδευτικός αμπελώνας, ο εκπαιδευτικός οπωρώνας, καλλιέργειες κτηνοτροφικών και αρωματικών φυτών και εναλλακτικές καλλιέργειες καρποφόρων θάμνων. Για την παρακολούθηση των καλλιεργειών έχει σχεδιαστεί και θα εγκατασταθεί ένα «έξυπνο» σύστημα τηλεπισκόπησης.

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της σελίδας μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών στον αγροτικό χώρο που προσφέρει το Ι.ΙΕΚ Open Mellon.