Κασέρι από τους τυροκόμους του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon

oinopoiia_poultsidi
Στην Οινοποιία Πουλτσίδη οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon
23 Μαΐου 2017
eggrafes_site_xeimerino
Άρχισαν οι Εγγραφές στο 1ο Αγροτικό ΙΕΚ της χώρας. Περιορισμένες θέσεις προεγγραφών με ειδικές τιμές!
7 Ιουνίου 2017

Κασέρι από τους τυροκόμους του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon

kaseri_site

Την παραγωγή κασεριού ολοκλήρωσαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon.

Οι δευτεροετείς σπουδαστές και σπουδάστριες, στα πλαίσια του μαθήματος «Τυροκομία ΙΙ» και με την επίβλεψη του εκπαιδευτή τους κου Μάριου Ευαγγέλου, είχαν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη την απαιτούμενη μεθοδολογία για την Παρασκευή τυριού – κασεριού ΠΟΠ που διδάσκονται κατά τη διάρκεια του εξάμηνου στην αίθουσα και στο εργαστήριο. Αναλυτικά, οι σπουδαστές:

  • Προχώρησαν σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους και εργαστηριακές μετρήσεις του προς τυροκόμηση γάλακτος.
  • Ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο στάδιο της τυροκόμησης που αφορούσε στην παρασκευή του Μπασκιού.
  • Στο δεύτερο στάδιο προχώρησαν στο λιώσιμο του Μπασκιού το οποίο ζύμωσαν και τοποθέτησαν σε καλούπια.
  • Στη συνέχεια το παραγόμενο τυρί – κασέρι συσκευάστηκε σε αεροστεγή σακούλα και βρίσκεται σε φάση τελικής ωρίμανσης.
  • Τέλος, αξιοποίησαν την κρέμα που συλλέχθηκε κατά τη διαδικασία παραγωγής του κασεριού και προχώρησαν στην παραγωγή τετηγμένου πρόβειου βουτύρου.

Το Ι.ΙΕΚ Open Mellon το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Ετοιμάζει τους σπουδαστές και σπουδάστριες του προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμα που σπουδάζουν.

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος, που λειτουργεί το Αγροτικό Ι.ΙΕΚ Open Mellon