Οι Τυροκόμοι του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon παράγουν Κασέρι

oinopoihsh2020_site
Τεχνικές Οινοποίησης για τους σπουδαστές του IEK Open Mellon
4 Ιουνίου 2020
summer_winemaking1
Τρύγος 2019 – Πειραματική Οινοποίηση
14 Ιουλίου 2020

Οι Τυροκόμοι του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon παράγουν Κασέρι

kaseri_20_1

Στην παραγωγή τυριού- κασεριού ΠΟΠ προχώρησαν οι δευτεροετείς σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας –Τυροκόμος» του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Τυροκομία ΙΙ» και με την επίβλεψη του εκπαιδευτή τους κου Μάριου Ευαγγέλου Διευθυντή Παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘεςΓάλα, προχώρησαν σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους και μικροβιολογικές μετρήσεις του προς τυροκόμηση γάλακτος.

Ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο στάδιο τυροκόμησης που αφορούσε την παραγωγή του Μπασκιού, ενώ στο δεύτερο στάδιο προχώρησαν στο λιώσιμο του, και στις απαιτούμενες εργασίες μέχρι την τοποθέτηση του παραγόμενου τυριού – Κασέρι ΠΟΠ σε αεροστεγή συσκευασία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη ωρίμανση.

Το ΙΕΚ Open Mellon το πρώτο Αγροτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, κάνει πραγματικότητα τον συνδυασμό θεωρίας πράξης. Ετοιμάζει τους σπουδαστές και σπουδάστριες του προκειμένου να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμα που σπουδάζουν.

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.iekopenmellon.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος», στο Αγροτικό Ι.ΙΕΚ OpenMellon.