Στην Οινοποιία Πουλτσίδη οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon

field_day_2017_site
Καλλιεργητικές φροντίδες στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του ΙΕΚ Open Mellon
11 Μαΐου 2017
kaseri_site
Κασέρι από τους τυροκόμους του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon
26 Μαΐου 2017

Στην Οινοποιία Πουλτσίδη οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon

oinopoiia_poultsidi

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν ένα καινούργιο – σύγχρονο οινοποιείο, είχαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας» του ΙΕΚ Open Mellon.

Με τη συνοδεία του Υποδιευθυντή του ΙΕΚ και επιστημονικού συμβούλου της Open Mellon Δρ. Δημήτρη Μπεσλεμέ, οι σπουδαστές και σπουδάστριες ξεναγήθηκαν από τον κο. Χρήστο Πουλτσίδη στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πριν δύο έτη. Ο κος Πουλτσίδης ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια τους μελλοντικούς οινοποιούς του ΙΙΕΚ Open Mellon, σχετικά με τις διαδικασίες αδειοδότησης, τις απαιτούμενες προδιαγραφές της εγκατάστασης, τον εξοπλισμό και τον τρόπο με τον οποίο εγκαθιστώντας ένα σύστημα παρακολούθησης από απόσταση στο οινοποιείο του, μπορεί και ελέγχει ανά πάσα στιγμή κρίσιμες παραμέτρους της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες ενημερώθηκαν επίσης και λόγω της εξειδίκευσης του κου Πουλτσίδη στην Εδαφολογία, σχετικά με τον ρόλο και τη σημασία του εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών, στην επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας, στην υγεία του αμπελώνα, και στην ποιότητα του κρασιού.

Ο κος Χρήστος Πουλτσίδης το 1998, έπειτα από λεπτομερή συλλογή και καταγραφή στοιχειών και εικόνων και έχοντας πλέον βασική εμπειρία, καλλιεργεί τον πρώτο του αμπελώνα, στις Νέες Καρυές Λάρισας, έκτασης 5 στρεμμάτων, με 22 διαφορετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου. Σκοπός του εγχειρήματος ήταν η εξακρίβωση της δυνατότητας προσαρμογής όλων των ποικιλιών στο μικροκλίμα της περιοχής.

Το 2006, έπειτα από συστηματική καταγραφή και ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων ποικιλιών, καθώς και την παραγωγή οίνου, είτε από μεμονωμένες ποικιλίες, είτε από την συνοινοποίηση μεταξύ τους, δημιούργησε έναν αμπελώνα 26 στρεμμάτων με συγκεκριμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου.
Αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς εμπειρίας και μακρόχρονης δοκιμασίας είναι ένας οίνος ποιότητας, βιολογικής διαχείρισης, με την χαρακτηριστική ονομασία «ΚΑΡΥΟΣ ΓΗ».

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας», που λειτουργεί το Ι.ΙΕΚ Open Mellon.

Επίσημη ιστοσελίδα της οινοποιίας Πουλτσίδη: http://www.karyos.gr