Την Βιομηχανία Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε. επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος»

eggrafes_site_xeimerino
Άρχισαν οι Εγγραφές στο 1ο Αγροτικό ΙΕΚ της χώρας. Περιορισμένες θέσεις προεγγραφών με ειδικές τιμές!
7 Ιουνίου 2017
ekptwsi_35
Έκπτωση προεγγραφής 35% για τα τμήματα Σεπτεμβρίου
15 Ιουνίου 2017

Την Βιομηχανία Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε. επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος»

trikki_site

Τους σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε. ο εκπαιδευτής τους κος Μάριος Ευαγγέλου, ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος Παραγωγής της βιομηχανίας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μελλοντικοί τυροκόμοι να δουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής των παραγόμενων προϊόντων της ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε. και ειδικότερα τη διαδικασία παρασκευής κασεριού την οποία διδάσκονται κατά το μάθημα «Τυροκομία ΙΙ», και που ήδη εφάρμοσαν σε μικρή κλίμακα στο τυροκομείο που διαθέτει το ΙΕΚ Open Mellon. Έτσι είχαν τη δυνατότητα να δουν σε βιομηχανική κλίμακα πλέον:

  • Το πρώτο στάδιο της τυροκόμησης που αφορά στην παρασκευή του Μπασκιού.
  • Το δεύτερο στάδιο που αφορά το λιώσιμο του Μπασκιού και την τοποθέτησή του σε καλούπια.
  • Τους χώρους ωρίμανσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Παράλληλα η κα Γκουγκουστάμου Χριστίνα, εξήγησε στους σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας Α’ Υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων που διεξάγει η βιομηχανία στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου.

Η Γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε.», στεγάζεται σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ. στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Καρδίτσας και ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ο πλέον σύγχρονος, καθώς η λειτουργία του βασίζεται στα πιο εξελιγμένα συστήματα εφαρμογών του κλάδου.

Το ΙΕΚ Open Mellon στοχεύει στην εξειδίκευση των σπουδαστών και των σπουδαστριών του και φροντίζει να τους εξοικειώνει με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, φέροντάς τους σε επαφή με δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου που έχουν επιλέξει να απασχοληθούν.

Επικοινωνήστε σήμερα στο 2410 551320 ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.iekopenmellon.gr προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος, που λειτουργεί το Αγροτικό ΙΕΚ Open Mellon.