Το ΙΕΚ Open Mellon συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

frontides_site
Ανοιξιάτικες φροντίδες στον αμπελώνα της Open Mellon A.E.
26 Μαΐου 2016
kozani_site
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon στην Παραγωγή
21 Ιουνίου 2016

Το ΙΕΚ Open Mellon συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

mpoukalokipos_site

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αναλάβουν θετικές περιβαλλοντικές δράσεις για την προστασία της φύσης και του πλανήτη ΓΗ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας» του ΙΕΚ Open Mellon δημιούργησαν έναν πρωτότυπο μπουκαλόκηπο στις εγκαταστάσεις της Open Mellon, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στις κάθετες φυτεύσεις και την Αστική Λαχανοκομία και δείχνουν βήμα-βήμα την κατασκευή για όσους θέλουν να την επαναλάβουν.

Οι κάθετες φυτεύσεις επιτρέπουν την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων στην βεράντα ή τον κήπο, δίνοντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην βιο-κλιματική προσαρμογή των κτιρίων, πρασινίζουν την πόλη και συνεισφέρουν στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. Με τον έξυπνο σχεδιασμό τους καταναλώνουν ελάχιστο νερό για τις ανάγκες των φυτών που φιλοξενούν, μέσα από συνεχή ανακύκλωση του νερού απορροής.

Για την κατασκευή τους οι σπουδαστές, χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, καθώς επίσης και χώμα από κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων, δείχνοντας πως με τις απαραίτητες γνώσεις και λίγη φαντασία οι θετικές περιβαλλοντικές δράσεις μπορούν να επιδρούν άμεσα θετικά και στην καθημερινότητά μας.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες από τα στάδια της κατασκευής. Καλή επιτυχία! Οδηγίες κατασκευής 

Σημ. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Open Mellon Α.Ε. με σεβασμό στο περιβάλλον ανακυκλώνει όλο το έντυπο διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες προβολής του.